OM TASTEZONE

TasteZone startades 2021 av Robert Andersson, Micael & Sofia Lysén samt Martin Jacobsson. Både Robert och Micael har genomfört 100-tals ölprovningar med stor framgång. TasteZone är skapad av personer med passion för mat och dryck för personer med passion för mat och dryck.

Om TasteZone

HISTORIEN OM TASTEZONE

2020 förändrades allt och fysiska möten blev ett minne blott. Entreprenören Robert Andersson som verkat i ölbranschen i över tio år fick ställa in alla bokade ölprovningar och festivaler. Samtidigt så examinerades en nyutbildad ölsommelier vid namn Micael Lysén.
Vid denna tidpunkt kände dessa två personer inte varandra men de hade exakt samma tanke, att skapa digitala ölprovningar och festivaler.

Knappt ett år senare korsades deras vägar då de gemensamt startade podden Ölvärlden.

Intresset för de digitala ölprovningarna blev allt större och de bestämde sig att skapa en plattform där deltagare kan mötas och prova drycker med kunniga provningsledare.

Robert och Micael tog kontakt med Martin, en gammal vän till Robert som har flera års erfarenhet webbutveckling som genast visade stort intresse för projektet.
Senare anslöt Micaels fru Sofia till projektet som har en gedigen erfarenhet inom upplevelsebranschen.

I april 2021 lanserades det som vi idag kallar TasteZone, en digital mötesplats skapad av personer med passion för mat och dryck.

TasteZone AB förmedlar sedan 2021 digitala och fysiska mat- och dryckesupplevelser.
Vi erbjuder ett helhetskoncept där vi samarbetar med passionerade och erfarna personer inom mat- och dryckesbranschen.

Hos oss kan du enkelt hitta en provning som intresserar dig.

TasteZone förmedlar endast provningen och är inte ansvarig för att den genomförs enligt evenemangets instruktioner.

VILKA ÄR VI

Micael Lysén

Micael Lysén

Ölnörd från Leksand, Dalarnas första och än så länge enda ölsommelier.

Han har en bakgrund som IT-konsult, men som låtit sitt nörderi slå över till öl.
Micael var tidigt ute med digitala ölprovningar och har därefter specialiserat sig på området, han är även aktuell med podden Ölvärlden.

Robert Andersson

Robert Andersson

Ölprofilen med rötterna i Karlshamn som gjort det mesta i ölvärlden.

Har under ett decennium varit aktiv som bloggare, fotograf, festivalarrangör, programledare författare, bryggeriägare, provningsledare och är för tillfället aktuell med podden Ölvärlden.

Martin Jakobsson

Martin Jakobsson

Webbutvecklare som driver webbyrån Mediapropeller.

Har ett stort intresse för öl, vin och whisky. Satsningen med TasteZone kändes som ett givet val när möjlighet gavs. Ett bra sätt att förena de två världarna jag känner bäst. Ser med spänning fram emot hur plattformen utvecklas.

Sofia Lysén

Sofia Lysén

Upplevelse och reseproducenten Sofia har gedigen erfarenhet inom upplevelse och besöksnäringen.

Denna Leksandskulla är också en mat- och dryckälskare som gärna bjuder på smakfulla middagsupplevelser. Driver eget företag inom upplevelsebranschen.