Pilsnerprovning med Joel Hedman — 4 september

Datum: 4 september 2021 KL. 17.00

Pris: 49kr

Pilsnerprovning med Joel Hedman — 4 september

Provningschatten öppnar ca en timme före evenemanget.

TasteZone / Provningschatt
Laddar in chatten …

MER INFORMATION:

Pilsner är en ölstil med många variationer, imitationer och närliggande stilar. Under pilsnerprovningen den 4/9 ska vi bena ut begreppet pilsner en gång för alla – och såklart ta en och annan pilsner under tiden!

Pilsnern föddes i Pilsen i Tjeckien 1842 och sedan dess har många försökt sig på att efterapa denna framgångssaga med varierande resultat.
Vi ska prova skillnaderna mellan olika tolkningar av pilsner men också diskutera stoltheten – eller i Sveriges fall – avsaknaden av stolthet för just pilsnern.

En perfekt pilsner handlar om total balans där ingen smak får förta någon annan. Det är en subtil konstform som bemästras på olika sätt i olika länder, där även serveringsmetoderna varierar – just för att förhöja upplevelsen.
De flesta länder har sin version av pilsner och även om man kan hitta stora likheter mellan dessa så finns det skillnader värda att notera. En pilsnerprovning kommer inte att handla om stora lättidentifierade smakskillnader utan snarare om att hitta de små men ack så viktiga nyanserna som gör respektive öl storslaget.

Vi ska titta närmre på varför dessa öl blev så dominerande, vad pilsner betyder ur ett svenskt perspektiv, vad som skiljer dem åt, men
kanske viktigast av allt – vilken pilsner tycker du är godast?

Er ölprovning leds av öldomaren och guiden Joel Hedman som också kommer att kunna svara på era frågor under ölprovningens gång. För den kunskapstörstande kommer Joel också att agera reseledare på en ölresa till Pilsen och Prag senare i år. Läs mer om den resan här.

MEDVERKANDE:

Joel Hedman

Joel Hedman

VI PROVAR FÖLJANDE:

  • FrauGruber — 24/7
  • Bitburger — Premium Pils

  • Budvar — Budejovicky
  • Pilsner Urquell
  • Tuborg — Grön
  • Jever Pilsener
Hur fungerar det
Läs mer på Facebook
Inköpslista

DELA PROVNINGEN